Home

 

 

Τα νέα μας

 

 

Ελληνική Ανεμοπορια

 

 

Πτήση εθισμού

 

 

Η λέσχη

 

 

Το μέρος που πετάμε

 

 

Τα ανεμοιπτερά μας

 

 

Αθλητικό τμήμα

 

 

Οι αγώνες

 

 

Τεχνική βιβλιοθήκη

 

 

Φωτογραφίες

 

 

Ο καιρός

 

 

Links

 

 

Πρόγραμμα πτήσεων


Τα νέα μας

Κοπή πίτας Ανεμολέσχης Αθηνών (26/1/15)

 

Η Ανεμολέσχη Αθηνών σας προσκαλεί στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στά υπόστεγα της στο Τατόι. Σας περιμένουμε όλους εκεί να ευχηθούμε Καλή Χρονιά και ο τυχερός-ή να απολαύσει μιά πτήση με ανεμόπτερο.

 

Πρόσκληση σε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση (13/1/15)

ΠΡΟΣ : Ολα τα μέλη της Ανεμολέσχης Αθηνών

Αθήνα 08 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρ.: 1/2015

Θέμα : Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΛΑ, στην συνεδρίαση της 6ης Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε την σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:00.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς στην οδό Διονύσου και Μερσίνης, στην Κηφισιά.

Σε περίπτωση μή απαρτίας, η επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την ίδια μέρα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο ίδιο μέρος.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης θα είναι :

1. Απολογισμός έργου Δ.Σ κατά το έτος 2014.
2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού διαχειριστικής περιόδου 1/1-31/12/2014.
3. Έγκριση προγράμματος και Προϋπολογισμού του έτους 2015.
4. Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έχουν τα τακτικά μέλη της ΑΝΛΑ που είναι ταμειακώς εντάξει.

Σύμφωνα με το εν ισχύ Καταστατικό, ένα μέλος είναι ταμειακώς εντάξει εφ’όσον έχει εξοφλήσει την συνδρομή του προηγούμενου και του τρέχοντος έτους (2015).

Η ταμειακή τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δ. ΜΕΡΚΑΤΗΣ Χ. ΠΑΣΣΑΛΗΣ

 

 

Φωτο από τη κοπή της πίτας (26/1/14) 

 

Κοπή πίτας Ανεμολέσχης Αθηνών (21/1/14)


Το ΔΣ της ΑΝΛΑ σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στα υπόστεγα της Ανεμολέσχης στο Τατόι, το μεσημέρι μετά το τέλος των πτήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρόσκληση σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (17/1/14)

ΑΧΑΡΝΑΙ 15 Ιανουαρίου 2014
Α.Π.: 5/2014

Προς: Όλα τα μέλη της Ανεμολέσχης Αθηνών
ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΛΑ στη συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2014, αποφάσισε τη σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00.
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΔΕΚΕΛΕΙΑ , στην οδό Δεκελείας στο ΤΑΤΟΙ (τηλ. επικοινωνίας 210 6207351-4).
Η επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:00 στο ίδιο μέρος.
Τα Θέματα της Ημερησίας Διατάξεως θα είναι :
1. Απολογισμός έργου Δ.Σ. παρελθόντος έτους
2. Έγκριση οικονομικού απολογισμού διαχειριστικής περιόδου 1/1-31/12/2013
3. Έγκριση προϋπολογισμού 2014
4. Συζήτηση και έγκριση προβλεπόμενων ενεργειών για το 2014
Σύμφωνα με το εν ισχύ Καταστατικό, ένα μέλος είναι ταμειακώς εντάξει, εφ’ όσον έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του προηγούμενου και του τρέχοντος έτους (2014).
Η ταμειακή τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ανεμοπορικός Αγώνας, πτήσεις εθισμού
Αεροδρόμιο Δεκελείας (Τατόι) 6 έως 8/12/2013

Η Ανεμολέσχη Αθηνών γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της και θα οργανώσει δράσεις και εκδηλώσεις γιά το γεγονός, που θα ανακοινωθούν στό επόμενο διάστημα.

Σαν πρώτη ενέργεια, η Ανεμολέσχη Αθηνών θα διοργανώσει μία ανεμοπορική εκδήλωση από 6 εως τις 8 Δεκεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να απολαύσουν έναν ανεμοπορικό αγώνα και να πετάξουν με τα ανεμόπτερα και μοτοανεμόπτερα της λέσχης. Οι πτήσεις θα γίνουν μετά από κλήρωση γιά όποιους φίλους επισκέπτες επιθυμούν, με τιμή μέλους 60€.

Θα θέλαμε να στείλουμε μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους, παλιούς και νέους της ανεμολέσχης και τους λάτρεις της πτήσης για να γιορτάσουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Παρακαλείσθε όσοι επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω της σελίδας στο Facebook.com/anlaevent(σημείωση: προσωρινό)και να κάνετε κλίκ στο «Θα πάω». Και αν επιθυμείτε να φέρετε φίλους η συγγενείς θα σας παρακαλούσαμε να μας γράψετε στο anla.anniversary.events@hotmail.com με θέμα «Συμμετοχή» με τον αριθμό των ατόμων που θα σας συνοδέυσουν.
 
Για περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά την εκδήλωση μην διστάσετε να μας στείλετε στο anla.anniversary.events@hotmail.com με θέμα «Πληροφορίες».
 
Σας περιμένουμε!

 

 

Εναρξη της 32ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΑΝΛΑ (29-10-2012)

Συνάντηση μαθητών, Πρώτο μάθημα : Γενικές Τεχνικές Γνώσεις

Αγαπητοί μαθητές και νέα μας μέλη,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των μαθημάτων της 32ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών, με πρώτο μάθημα τις “Γενικές Τεχνικές Γνώσεις” με εισηγητή τον κύριο Κώστα Κανάκη.

Το μάθημα, καθώς και η πρώτη συνάντηση των μαθητών, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00, στα γραφεία της λέσχης μας στην οδό Ι. Γαβριήλ 71, Αχαρνές, ΤΚ 13671.

Χαρτης και οδηγίες εδώ

 

 

Το 6ο πτυχίο Ανεμοπτέρου από την 31η σειρά της ΑΝΛΑ είναι γεγονός (6/10/2012)

Πρίν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να εορτάσουμε την απόκτηση ενός ακόμα πτυχίου από την 31η εκπαιδευτική σειρά της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Ο Στέλιος Σιαφάκας, αφού ολοκλήρωσε την θεωρητική και πρακτική του εκπαίδευση στην ΑΝΛΑ, αντεπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στην πτητική του εξέταση και είναι πλέον ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ανεμοπόρος.Συγχαρητήρια Στέλιο και καλές πτήσεις.

 

 

Ακόμα ένα SOLO για τη σχολή της ΑΝΛΑ (7-5-2012)

Ακόμα ένας μαθητής της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο Γιώργος Γκόγκος, πρόσθεσε τις πρώτες του πτήσεις SOLO. Οι εκπαιδευτές, το ΔΣ, ο Πρόεδρος και ο φίλοι του στη Λέσχη του εύχονται καλές προσγειώσεις στο δρόμο για την απόκτηση Πτυχίου Χειριστού Ανεμοπτέρων.

 

Το 5ο πτυχίο Ανεμοπτέρου από την 31η σειρά της ΑΝΛΑ είναι γεγονός

Πρίν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να εορτάσουμε την απόκτηση ενός ακόμα πτυχίου από την 31ηεκπαιδευτική σειρά της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης, αφού ολοκλήρωσε την θεωρητική και πρακτική του εκπαίδευση στην ΑΝΛΑ, αντεπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στην πτητική του εξέταση και είναι πλέον ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ανεμοπόρος.

Συγχαρητήρια Ηρακλή και καλές πτήσεις.

 

 

Παρουσίαση : “1000 χλμ στην Πίνδο” από τον Ντίνο Αυγερινό.

Φίλοι Ανεμοπόροι,

Σας προσκαλώ σε συνάντηση την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα τηλε-εκπαίδευσης - GU Media Center του ΕΚΠΑ με θέμα «1000χλμ με κύμα όρους στην Πίνδο». Η αίθουσα βρίσκεται στα κτίρια του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. (είναι από την πλευρά της Καισαριανής), στον 2ο όροφο. Οι συντεταγμένες είναι: 37°58'6.75"Β, 23°46'2.60"Α. (http://mc.gunet.gr/access.php)

Η ομιλία θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Με Aνεμοπορικούς χαιρετισμούς,

Ντίνος Αυγερινός

 

Ενα νέο SOLO για τη σχολή της ΑΝΛΑ (26-2-2012)

Ακόμα ένας μαθητής της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο Ηρακλής Κωνσταντινίδης, πρόσθεσε τις δύο πρώτες του πτήσεις SOLO. Οι εκπαιδευτές, το ΔΣ, ο Πρόεδρος και ο φίλοι του στη Λέσχη του εύχονται καλές προσγειώσεις στο δρόμο για την απόκτηση Πτυχίου Χειριστού Ανεμοπτέρων.

 

 

Συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΑΝΛΑ σε σώμα  (13-1-2012)

Μετά απο την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΑΝΛΑ στις 13 Ιανουαρίου 2012, με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, οι αρμοδιότητες των μελών του καθορίστηκαν ως ακολούθως :

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :

Κώστας Καββαθάς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :

Διονύσης Μερκάτης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :

Αλέξης Αλεξανδρόπουλος

ΤΑΜΙΑΣ :

Νίκος Ραβάνης

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ :

Μπάμπης Πασσαλής

ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ :

Κώστας Ράϊνιγκ

ΜΕΛΟΣ :

Ο Δ/ντής της σχολής, Δημήτρης Χριστόπουλος

 

Καλή επιτυχία στο καινούργιο μας Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 9ης Ιανουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση της ΑΝΛΑ στο ξενοδοχείο ΔΕΚΕΛΕΙΑ.

Προς το τέλος της συνέλευσης διενεργήθηκαν και οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες, με τά αποτελέσματα των οποίων διαμορφώθηκε το καινούργιο Διοικητικό συμβούλιο της λέσχης μας, το οποίο θα αποτελείται από τους κάτωθι, με τη σειρά των ψήφων που έλαβαν :

  1. Χριστόπουλος Δημήτρης
  2. Ραβάνης Νίκος
  3. Αλεξανδρόπουλος Αλέξης
  4. Μερκάτης Διονύσης
  5. Καββαθάς Κώστας
  6. Πασσαλής Μπάμπης
  7. Ράϊνιγκ Κώστας

 

Στην 7η θέση ισοψήφησαν ο κος Μπρούμας και ο κος Ράϊνιγκ, οπότε μετά από κλήρωση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, εξελέγη ο κος Ράϊνιγκ.  

Μέσα σε λίγες ημέρες το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει με σκοπό τη συγκρότηση του σε σώμα, στην ουσία με σκοπό την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

 

 

Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΛΑ στη Συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου 2011, αποφάσισε τη σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:00.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΔΕΚΕΛΕΙΑ, στην οδό Δεκελείας στο ΤΑΤΟΙ (τηλ. επικοινωνίας 210 6207351-4)

Η επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, την ίδια ώρα (19:00) και μέρος.

Παρακαλείσθε όπως όλοι προσέλθετε στην δεύτερη ημερομηνία , 9 Ιανουαρίου 2012 (για λόγους συμφωνίας με τις προβλέψεις του καταστατικού).

 

Βρείτε εδώ την σχετική πρόσκληση.

 

Μείωση στην τιμή της πτήσης των Ανεμοπτέρων (11/10/2011)

Όλοι γνωρίζουμε και πολλοί έχουμε νοιώσει κοντά μας τις συνέπειες της κρίσης το τελευταίο ειδικά διάστημα.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ήδη από τα μέσα του Σεπτέμβρη αναζητούσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι πτήσεις θα μπορούσαν να γίνουν πιο προσιτές.

Στα πλαίσια των σχετικών συζητήσεων, ο Μιχάλης Πουλικάκος πρότεινε να μας μειώσει την τιμή της ρυμούλκησης κατά 10 € και στη συνέχεια η λέσχη να μειώσει επιπλέον κατά 5 € την τιμή.

Τελικά η τιμή της πτήσης διαμορφώνεται από 70 σε 55 € για τα ταμειακώς εντάξει μέλη μας.

Η μείωση αυτής της τιμής θα έχει ισχύ από αυτό το Σάββατο 15/10/2011 έως το τέλος του χρόνου, αρχικά.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αλέξης Αλεξανδρόπουλος

Γεν. Γραμματέας

 

Το 4ο πτυχίο Ανεμοπτέρου από την 31η σειρά της ΑΝΛΑ είναι γεγονός

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχαμε τη χαρά να εορτάσουμε την απόκτηση ενός ακόμα πτυχίου από την 31η εκπαιδευτική σειρά της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Ο Μανώλης Κλώντζας, αφού ολοκλήρωσε την θεωρητική και πρακτική του εκπαίδευση στην ΑΝΛΑ, αντεπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στην πτητική του εξέταση και είναι πλέον ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ανεμοπόρος.

Μάλιστα ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον εξεταστή της ΥΠΑ για τις πτητικές δεξιότητες του Μάνου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΝΟ, ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ … ΔΥΝΑΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ !!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αλέξης Αλεξανδρόπουλος

Γεν. Γραμματέας

Η φωτό είναι απο την επίσκεψη του Μάνου στο Ανεμοπορικό κέντρο ZAR στην Πολωνία

ως πτυχιούχος πλέον.

 

Νέος Aviation Medical Examiner

Σας πληροφορούμε ότι το μέλος μας και Ανεμοπόρος ιατρός Βασίλης Πανταζής, κατέχει πλέον και την ιδιότητα του Aviation Medical Examiner.

Ο Βασίλης είναι κάτοχος PPL και μαθητής της 31ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Η διεύθυνση του Ιατρείου του είναι :

Οδός Αλεποχωρίου

Μέγαρα 19100

Τηλ. : 22960-82212

 

Αγώνας προσγειώσεων ακριβείας

Η Ανεμολέσχη Αθηνών, διοργανώνει αγώνα προσγειώσεων ακριβείας το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2011 στο αεροδρόμιο Τατοΐου.

Ώρα  έναρξης του αγώνα : 10:00 πμ. (Σάββατο & Κυριακή)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι αθλητές να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.

Κωνσταντίνος Ράινινγκ

Έφορος Ανεμοπορίας ΑΝΛΑ

 

 

Εκδρομή μελών της ΑΝΛΑ στην Εδεσσα (1/4/2011)

Στο αεροδρόμιο της Έδεσσας βρέθηκαν 10 μέλη μας, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, για πτήσεις Ανεμοπτέρου με τη μέθοδο εκτόξευσης “winch” (Βίντζι)

Οι πρωτόπειροι, απέκτησαν πρόσθετες ανεμοπορικές γνώσεις και εμπειρίες, ενώ οι παλαιότεροι αναναίωσαν τις ικανότητές τους και μάλιστα στο μοναδικό τοπίο με τις γύρω χιονισμένες βουνοκορφές, τις λίμνες και την ανθισμένη φύση της Μακεδονικής μας γής.

Τη ζεστή παρέα και φιλοξενία των Ανεμοπόρων της Έδεσσας, στο ανακαινισμένο και με όλες τις ανέσεις ξενοδοχείο του αεροδρομίου, συμπλήρωσαν οι βραδιές με τα τοπικά εδέσματα, καθώς και η περιήγηση στον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο, στην Έδεσσα και στην Αριδέα.

Όλοι συμφώνησαν ότι πέρασαν αξέχαστα και ότι μετρούν τον καιρό να το επαναλάβουν.

Δείτε εδώ για φωτογραφίες.

Φωτο : Βασίλης Κατηνιώτης

 

Αφίσσα DG-100  (31/3/2011)

Η Ελληνική Ανεμοπορία και βέβαια το έργο που συνεισφέρει η ΑΝΛΑ στην Αεροπορική Ιδέα, τιμήθηκαν από το μοναδικό Ελληνικό περιοδικό για την Γενική Αεροπορία, το "REMOVE BEFORE FLIGHT", με δισέλιδη ένθετη αφίσα, στο τελευταίο τεύχος του. Η κοντινή απεικόνιση από τον Προκόπη Μπατζανόπουλο, του DG-100 να πετά, μάλιστα με τα ΄"χρώματα" της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, με χειριστή τον Δημήτρη Χριστόπουλο, είναι πράγματι εντυπωσιακή.

 

 

Το “13” φέρνει τύχη στην ΑΝΛΑ... και 3ο Πτυχίο Ανεμοπτέρου από την 31η Σειρά (13/03/2011)

Η 13η ημέρα του 3ου μήνα του χρόνου έφερε το 3ο πτυχίο Ανεμοπόρου της 31ης Σειράς. Το 13άρι και τα 3άρια δεν τρόμαξαν τον Δημήτρη Παπανακλή, που ύστερα από μία αρκετής διάρκειας πτήση εξέτασης, με δυναμικό στην χιονισμένη αλλά ηλιόλουστη Πάρνηθα ( βλ. video εδώ ), ολοκλήρωσε την ως τώρα πρακτική και θεωρητική του εκπαίδευση στην ΑΝΛΑ, προσθέτοντας ένα ακόμη ζευγάρι φτερά Πτυχιούχου, σε αυτά των Ελλήνων Ανεμοπόρων. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΠΟΛΥ!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Γεν. Γραμματέας

 

 

Χοάνες Ασφαλείας (10/03/2011)

Οι Ανεμοπόροι της ΑΝΛΑ "εκκολαπτόμενοι" και πτυχιούχοι, έχουν ακόμα ένα βοήθημα στα φτερά τους, ώστε να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις Ανεμοπορικές τους γνώσεις και δυνατότητες και να εξελίσσονται συνεχώς σε νέους παραγωγικούς  και ασφαλέστερους Ανεμοπορικούς ουρανούς. Στο εξής, οι χοάνες ασφαλείας για την περιοχή Αττικής και Βοιωτίας, που με μεράκι προετοίμασε το μέλος μας Αλέξης Αλεξανδρόπουλος θα είναι διαθέσιμες μέσα σε κάθε ανεμόπτερό μας.

Μπορείτε να τις κατεβάσετε κάνοντας “click” στις φωτογραφίες τους.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και σχετικά σεμινάρια χρήσης τους για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Γεν. Γραμματέας

Με Λόγο 1:20                                                 Με Λόγο 1:10

 

 

Γενική Συνέλευση της 23ης Φεβρουαρίου 2011

Στις 23 Φεβρουαρίου, έγινε η Ετήσια Γενική μας Συνέλευση, στα γραφεία μας στο “DURAGO”, όπου τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν στα μέλη μας τα πεπραγμένα τους για το 2010.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα αποτελέσματα, η μετά από τόσα χρόνια ενεργοποίηση της Σχολής μας το τελευταίο 6μηνο και η συμβολή της στους σκοπούς της ΑΝΛΑ, τόσο με τα 5 νέα solo, τα 2 νέα πτυχία στα ανεμόπτερα, από τους 17 της 31ης σειράς, όσο και τα 2 πτυχία JAR-ρυμουλκών με το 3ο σε εξέλιξη, καθώς και την σημαντικότατη αύξηση του πτητικού έργου έναντι του 2009.

Και μάλιστα χωρίς το παραμικρό συμβάν, έχοντας σηματοδοτήσει έτσι, την προσήλωσή μας, τόσο στην ποιότητα της εκπαίδευσης, όσο και στην ασφάλεια των πτήσεων.

Μέσα σε κλίμα δημιουργίας και σύμπνοιας, έγιναν από όλους ομόφωνα αποδεκτά, όπως και οι στόχοι που τέθηκαν για το 2011.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του πτητικού έργου, με την χρήση περισσότερων πτητικών μέσων, τόσο για την σχολή, όσο και για τους αεραθλητές μας, καθώς και των εσόδων μας μέσω χορηγιών αλλά και συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες, αλλά και άλλους φορείς.

Και βέβαια κατόπιν όλα «επισημοποιήθηκαν» σε ταβέρνα του Μενιδίου, όπως άλλωστε συνηθίζουμε μετά από κάθε δημιουργικό γεγονός στην ΑΝΛΑ.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Γεν. Γραμματέας

 

Ενα νέο SOLO για τη σχολή της ΑΝΛΑ (17-2-2011) 

Το Σαββατοκύριακο 5-6/2/2011, άλλος ένας μαθητής της 31ης Εκπαιδευτικής σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο Μανώλης Κλώντζας, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του και προσέθεσε στο ενεργητικό του τις πρώτες 3 SOLO πτήσεις για την απόκτηση του Πτυχίου Χειριστού Ανεμοπτέρων.

Η Σχολή της ΑΝΛΑ, από την ημέρα που ξεκίνησε την ουσιαστική ενεργοποίησή της τον Σεπτέμβριο, μέσα σε 6 μήνες έστειλε το 5ο SOLO με τον Mανώλη Κλώντζα, ενώ είχαν προηγηθεί οι Κυβετός, Γιαννακός, Μάζης και Παπανακλής, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες εκπαίδευσης για το 30% των μαθητών της 31ης Εκπαιδευτικής σειράς και μάλιστα οι 2 εξ αυτών (Κυβετός και Γιαννακός) απέκτησαν και το Πτυχίο τους.

Συγχαίρουμε λοιπόν με τη σειρά του τον Μάνο και του ευχόμαστε καλές πτήσεις και απαλές προσγειώσεις.

Φυσικά, τα συγχαρητήρια εδόθησαν, όπως αρμόζει και συνηθίζεται, στο βραδυνό κέρασμα στην ταβέρνα.

Για περισσότερες Φωτο από τα SOLO του Μάνου Κλώντζα και του Δημήτρη Παπανακλή, δείτε εδώ.

 

 

 

Προσφορά τιμής πτήσεων (9-2-2011)

Αγαπητοί φίλοι Ανεμοπόροι,

το Δ.Σ. της ΑΝΛΑ, στην τελευταία συνάντησή του, έχοντας σκοπό την αύξηση του πτητικού ενδιαφέροντος αλλά και την καλύτερη εξάσκηση των μελών μας, που ήδη κατέχουν ανεμοπορικά πτυχία, καθώς και την οικονομική διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων μελών μας, έλαβε την παρακάτω απόφαση:

Για κάθε 6 πτήσεις των αναφερόμενων κατηγοριών μελών, η 7η θα είναι δωρεάν. Η απόφαση αυτή ισχύει για 6 μήνες και για πτήσεις που θα γίνουν με τα ανεμόπτερα της ΑΝΛΑ, από 15 Φεβρουαρίου 2011 έως και 15 Αυγούστου 2011.

Για όσα μέλη συμμετέχουν, αυτό θα σημάνει ουσιαστικά, την μείωση της τιμής των περιλαμβανόμενων πτήσεων κατά 10ευρώ και συνακόλουθα την διαμόρφωσή της στα 60ευρώ από 70ευρώ, που τιμάται σήμερα κάθε μεμονωμένη πτήση.

Παρακαλούνται τα μέλη μας να ενημερώσουν σχετικά και όσα από τα παλαιά μέλη, τυχόν επικοινωνούν μαζί τους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Γιάννης Κ. Γκρίτσης

Γεν. Γραμματέας

 

 

Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΛΑ στη Συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2011, αποφάσισε τη σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20:00.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στα γραφεία  της λέσχης μας, των οποίων τη χρήση μας έχει παραχωρήσει το μέλος μας κ. Γεώργιος Ντούρος, στην οδό Ι. Γαβριήλ 71 Αχαρναί.

Η επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, την ίδια ώρα (20:00) και μέρος.

Παρακαλείσθε όπως όλοι προσέλθετε στην δεύτερη ημερομηνία , 23 Φεβρουαρίου 2011 (για λόγους συμφωνίας με τις προβλέψεις του καταστατικού).

 

Βρείτε εδώ την σχετική πρόσκληση.

 

Ο παρακάτω χάρτης είναι “δυναμικός” κάντε κλίκ επάνω του για να πλοηγηθείτε.

 

 

Κοπή πίτας της Ανεμολέσχης Αθηνών (1/1/2011)

Πιστοί στο Πρωτοχρονιάτικο ραντεβού τους ήταν και εφέτος αρκετοί από τα μέλη της λέσχης μας με τις οικογένειές τους, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου της 1ης Ιανουαρίου 2011, στο αεροδρόμιο Τατοϊου.

Κατά το έθιμο, η πίτα κόπηκε από τον Πρόεδρό μας Κώστα Καββαθά επάνω στο φτερό ενός από τα ανεμόπτερά μας, αυτή τη φορά στο φτερό του ολοκαίνουργιου μοτοανεμοπτέρου μας SUPER DIMONA.

Όπως και τα τελευταία χρόνια, την πίτα προσέφερε, αλλά και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά, το πολύ ενεργό μέλος μας Παναγιώτης Μπρούμας.

. .............................

Photos : Προκόπης Μπατζανόπουλος

 

 

Αφιξη του μοτοανεμοπτέρου SUPER DIMONA στο Τατόϊ (22/12/2010)

Καινούργια φτερά είναι πλέον διαθέσιμα στους ανεμοπόρους της ΑΝΛΑ, τόσο για τα πρώτα τους φτερουγίσματα, όσο και για τα πιό προχωρημένα. Ένα αστραφτερό μοτοανεμόπτερο DIMONA,  αποκάλυψε το άνοιγμα των υποστέγων μας τις ημέρες των Χριστουγέννων και πέταξε από το Τατόι με τους πρώτους τυχερούς από τα μέλη μας! 'Εχοντας κάνει ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι από την χιονισμένη Ευρώπη στην ηλιόλουστη χειμερινή Αθήνα, βρέθηκε στο περιβάλλον που του αξίζει για να αποδείξει τις δυνατότητές του !

 

Βιβλίο για την Μετεωρολογική Πρόγνωση

Το Βιβλίο του Δ/ντού της ΕΜΥ για την Μετεωρολογική Πρόγνωση, συνέχεια του προηγούμενου για τον Καιρό, το οποίο παρουσιάστηκε και στην σχετική διάλεξη που οργάνωσε η Σχολή της ΑΝΛΑ, τον προηγούμενο Νοέμβριο, αποτελεί ένα ιδιαίτερης αξίας πόνημα που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη όσων ασχολούνται με τον καιρό και την πρόγνωσή του. Ο Δ/ντής της ΕΜΥ κος Δημήτρης Ζιακόπουλος μέσα από τις σελίδες του μας εφοδιάζει με γνώσεις, εικόνες και εμπειρίες, που περιμένουν εφαρμογή και επιβεβαίωση ιδιαίτερα από εμάς τους Ανεμοπόρους!

 

Ολοκληρώθηκαν τα θεωρητικά μαθήματα της 31ης Εκπ/κής Σειράς (10/12/2010)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεωρητικής εκπαίδευσης της 31ης εκπαιδευτικής σειράς της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο οποίος περιελάμβανε τα παρακάτω μαθήματα :

ΜΑΘΗΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Τεχνική πτήσεως

Κώστας Κανάκης

Μετεωρολογία

Κώστας Πικρός

Τεχνική Ανεμοπορίας

Λέων Πικρός

Νομοθεσία

Γιώργος Μπαϊρακτάρης

Αεροναυτιλία

Βασίλης Μαραγκούδης

Ανθρώπινες Δυνατότητες

Βασίλης Πανταζής

Την εποπτεία όλου του κύκλου της θεωρητικής εκπαίδευσης είχε ο Χαράλαμπος Πασσαλής.


Μάθημα :Μετεωρολογία, εισηγητής: Κώστας Πικρός (όρθιος στο κέντρο)

Στιγμιότυπα από τα μαθήματα Αεροναυτιλίας (αριστερά) και Νομοθεσίας (δεξιά)

Photos : Γιάννης Γκρίτσης

 

Διάλεξη με θέμα τη Μετεωρολογική Πρόγνωση (17/11/2010)
Ο Δ/ντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Δ. Ζιακόπουλος, έδωσε διάλεξη για την Μετεωρολογική Πρόγνωση.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Σχολή Ανεμοπορίας της Ανεμολέσχης Αθηνών (ΑΝΛΑ) στις 17 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, στα πλαίσια της διάδοσης της Αεροπορικής Ιδέας.
Την διάλεξη παρακολούθησαν μέλη από όλη την Αεροπορική Οικογένεια (Ανεμοπόροι, Αεροπόροι, Αιωροπτεριστές, Αερομοντελιστές), αλλά και απλοί φίλοι της Αεροπορίας και της Μετεωρολογίας, ενώ καλύφθηκε από τον τοπικό τύπο αλλά και περιοδικό του χώρου της Γενικής Αεροπορίας .
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ ευχαριστούν  τον κ. Ζιακόπουλο για την Τιμή που μας έκανε και την γνώση που μας μετέδωσε. Επίσης ευχαριστεί, τον επί σειρά ετών εκπαιδευτή μας και ερασιτέχνη μετεωρολόγο Κώστα Πικρό που έδωσε την ιδέα, τον Δήμο Αχαρνών αλλά και όσους από τα μέλη της ΑΝΛΑ συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση.


 

Φωτο : RBF Magazine

 

Δύο νέα πτυχία (14-11-2010)

Δύο νέα Ελληνικά πτυχία Ανεμοπορίας προστέθηκαν σήμερα, ύστερα από την σε πτήση εξέταση των Σπύρου Κυβετού και Δημοσθένη Γιαννακoύ. Αρκετά χρόνια μετά την τελευταία φορά, μπορούμε να ευχόμαστε στους νέους πτυχιούχους, ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ και βέβαια να κρατούν ανοιχτούς τους ουρανούς για αυτούς που ακολουθούν


 

Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας (8-11-2010)

Η ΑΝΕΜΟΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΩΝ συμμετείχε στις εκδηλώσεις, σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, για τον εορτασμό των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και των ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ, που έγιναν στο Αεροδρόμιο Δεκελείας και το οποίο ήταν ανοικτό για την προσέλευση επισκεπτών, στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Ένα διθέσιο ανεμόπτερο στον χώρο των στατικών εκθεμάτων υποδεχόταν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, ενώ συγχρόνως γίνονταν πτήσεις μελών και επισκεπτών 

 

Διάλεξη με θέμα τη Μετεωρολογία(8-11-2010)

Η Ανεμολέσχη Αθηνών σας προσκαλεί σε διάλεξη με θέμα :

Η πρόγνωση του καιρού από την αρχαιότητα έως σήμερα-Τύποι καιρού στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον κο Δημήτρη Ζιακόπουλο, Δ/ντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 στις 19:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Δήμου Αχαρνών.

Πληροφορίες Γιάννης Γκρίτσης τηλ.6972875712

 

Πτυχίο με ειδικότητα ρυμουλκού JAR(8-11-2010)

Το πρώτο πτυχίο με ειδικότητα Ρυμουλκού από την ΥΠΑ, στην μετά ΒΔ636 εποχή και την εποχή των JARs, είναι γεγονός για την σχολή της ΑΝΛΑ και το διαθέτει ο Γιώργος ο Μανωλιός.
Του ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΕΙΣ, καθώς επίσης να τον ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί!!!

 

Τα χρώματα της OLYMPIC AIR καλύπτουν πλέον τους ουρανούς και με τα φτερά της ΑΝΕΜΟΛΕΣΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ(19-10-2010)


Η OLYMPIC AIR υποστηρίζει και έμπρακτα πλέον σαν χορηγός, την μεγάλη προσπάθεια που έχει αναλάβει η ΑΝΛΑ για την προώθηση της ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΚΗΣ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, του ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στους ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Την Κυριακή 17/10 έγινε στο Τατόι η πρώτη πτήση του ανεμοπτέρου DG-100 με τα χρώματα της Ολυμπιακής. Χειριστής ήταν ο Γιάννης Γκρίτσης.

Θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε το Αντώνη Συμιγδαλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Olympic Air, μέλος της Ανεμολέσχης Αθηνών, ανεμοπόρο γιά την στήριξη που μας παρέχει και την συμβολή του στην ανάπτυξη του αεραθλητισμού.


πρώτη πτήση 17.10.2010. Τατόι. Αν/ρο DG100.χειρ.Γ.Γκρίτσης
φωτο.Δ.Χριστόπουλος

Το DG-100 με τα χρώματα της Ολυμπιακής. Στο βάθος η Πάρνηθα.
φωτο Δημ. Χριστόπουλος

 

Πρόγραμμα μαθημάτων 31ης εκπαιδευτικής σειράς(19-10-2010)

Την Τετάρτη 20/10 στις 18:00 θα γίνει στά γραφεία μας στο Μενίδι το τελευταίο από τη σειρά των μαθημάτων της Μετεωρολογίας με το κ. Κώστα Πικρό.

Θά ακολουθήσουν τά μαθήματα της Αεροπορικής Νομοθεσίας :
Τρίτη 26/10
Τρίτη 2/11
Πέμπτη 4/11
Τά μαθήματα της νομοθεσίας θα αρχίζουν στις 18:30 και θα τα επιμεληθεί ο κ. Γιώργος Μπαιρακτάρης, υπεύθυνος επιμελητείας πτήσεων στη πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Χαράλαμπος Πασσαλής
Υπεύθυνος Θεωρητικής Εκπαίδευσης

 

2 νέα SOLO το Σαββατοκύριακο(11-10-2010)

Αγαπητοί φίλοι Ανεμοπόροι, Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την ΑΝΛΑ και ευελπιστώ ότι θα είναι η απαρχή μιάς νέας αποδοτικής περιόδου για την ανεμοπορία.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις 29 πτήσεις διθέσιων και μονοθέσιων ανεμοπτέρων που καταμετρήθηκαν, ως επιστέγασμα μιάς ανοδικής πορείας των τελευταίων μηνών ή την ποιότητα εκπαίδευσης των πτήσεων των εκπαιδευομένων, οι οποίες περιελάμβαναν και εικονικές απαγκιστρώσεις, σε πολύ χαμηλό ύψος.

Κυρίως αναφέρομαι στους δύο ανεμοπόρους Σ.Κυβετό και Δημ.Γιαννακό, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους με την Σχολή της ΑΝΛΑ, με το ενδιάμεσο της εκπαίδευσής τους στην Έδεσσα, σαν μέλη της 31ης σειράς μας και πρόσθεσαν και από δύο πτήσεις SOLO στο ενεργητικό τους, για την απόκτηση του πτυχίου του αν/ρου. Ήταν οι πρώτοι μετά από πολλά χρόνια "απραξίας" μας!!! Τους αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας, τους ευχόμαστε "καλές προσγειώσεις" και "καλές πτήσεις",άν και πολλοί από εμάς τους συγχαρήκαμε ήδη στο χθεσινοβραδυνό κέρασμα με σουβλάκια και μπύρες.

Πολύ γρήγορα πιστεύω, θα γιορτάσουμε και άλλα SOLO από την 31η και θέλω όλους σας να σας ευχαριστήσω για την έως τώρα πολύτιμη συμβολή σας, αλλά και την μελλοντική, ο καθένας από την θέση του,σ΄αυτή τη νέα μας πορεία.

Γιάννης Κ.Γκρίτσης
Δ/ντής Σχολής ΑΝΛΑ

Φωτο: Παν. Μπρούμας

 

Συνεχίζονται τα θεωρητικά μαθήματα της 31ης εκπαιδευτικής σειράς με τη Μετεωρολογία του Κώστα Πικρού.(06-10-2010)

Σε συνέχεια του μαθήματος των Γενικών Τεχνικών Γνώσεων που ολοκληρώθηκε την 29/9, θα γίνουν στα γραφεία μας στο Μενίδι το μάθημα της Μετεωρολογίας με το Κώστα Πικρό και εκείνο της Τεχνικής Ανεμοπορίας με το Λέοντα Πικρό ως εξής:

Δευτέρα 4/10/2010   στις 18:00   Μετεωρολογία      ( Πικρός Κώστας )
Τετάρτη 6/10/2010    στις 18:00   Μετεωρολογία      ( Πικρός Κώστας )
Δευτέρα 11/10/2010  στις 20:00  Τεχν.Ανεμοπορίας  (Πικρός Λέων )
Δευτέρα 18/10/2010  στις 20:00  Τεχν.Ανεμοπορίας  (Πικρός Λέων )

Για την ολοκλήρωση του μαθήματος της Μετεωρολογίας υπολείπεται ένα ακόμη μάθημα που αφορά την πρόβλεψη καιρού που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το DG-100 της λέσχης μας είναι πάλι στον αέρα !!(06-10-2010)

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν οι πρώτες πτήσεις του DG μας, μετά απο 3 περίπου χρόνια που ήταν καθηλωμένο λόγω έλλειψης πλωίμότητας και εκρεμμών εργασιών (ΤΝs).

Εγιναν 3 πτήσεις, η πρώτη δοκιμαστική απο τον Δημήτρη Χριστόπουλο και οι επόμενες δύο απο τους Αλέξη Αλεξανδρόπουλο και Παναγιώτη Μπρούμα, οι οποίοι πέταξαν για πρώτη φορά τον τύπο.
Οι εντυπώσεις άριστες, όπως αναμενόταν.

Με πολλούς Α.Χ.
Αλέξης Αλέξανδρόπουλος


Φωτο. Παναγιώτης Μπρούμας

Φωτο. Δημοσθένης Γιαννακός

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΝΏΣΕΩΝ(16-9-2010)

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία μας στις Αχαρνές ξεκινούν τα μαθήματα των Γενικών Τεχνικών Γνώσεων για τους μαθητές της 31ης εκπαιδευτικής σειράς. Θα συνεχισθούν την Τετάρτη 22/9, Δευτέρα 27/9, και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 29/9.
Την επιμέλεια του μαθήματος έχει ο εκπαιδευτής της ΑΝΛΑ κ. Κώστας Κανάκης.

 

Η EPSILON αναζητά μηχανικό με γνώσεις gis και πτυχίο ppl(A).

Στο site της ΑΝΛΑ λάβαμε μία αγγελία από την εταιρεία epsilon που ειδικεύεται στο gis.Πληροφορίες εδώ.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 31ης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ(14-9-2010)

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2010 έγινε στα γραφεία της Ανεμολέσχης δίπλα στο Αεροδρόμιο Τατοίου η πρώτη επίσημη συνάντηση των μαθητών της 31ης εκπαιδευτικής σειράς με τά στελέχη της σχολής της ΑΝΛΑ. Σε αυτήν συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.
Οι πτήσεις έχουν ήδη αρχίσει και συνεχίζονται εντατικά κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Τατόι. Υπενθυμίζουμε οτι οι άδειες μαθητευομένου έχουν ήδη εκδοθεί από την ΥΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τις παραλάβουν ιδιοχείρως από την ΣΠΟΑ/ΥΠΑ, ( κος Τόλιας, κα Κουρτάκη) στα γραφεία τους ( παληά βάση στο ελληνικό, πάροδος Βουλιαγμένης στο ύψος του υδατόπυργου), ενώ οι πτήσεις σας μετρούν ήδη ως εκπαιδευτικές.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΛΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ MAULΕ (11-6-2010)

Σήμερα Παρασκευή 11/6 έγιναν οι πρώτες πτήσεις της Ανεμολέσχης μετά την ανανέωση της πλοιμότητας του ρυμουλκού μας αεροπλάνου. Ηδη το ενδιαφέρον των μελών μας ειναι μεγάλο και το πρόγραμμα της σχολής ομαλοποιείται.

 

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ DG100 (07-05-2010)

DGφίλοι καλησπέρα,

Προς ενημέρωσή σας, το Σάββατο 17/4/20410 απο το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, έγινε μιά πολύ καλή επιθεώρηση στο DG100, όπως είχαμε πεί οτι θα γινόταν, σε προηγούμενες επικοινωνίες μας.

Στην επιθεώρηση συμμετείχαν ο υποφαινόμενος, ο Πάνος Μπρούμας, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Μπάμπης Πασσαλής, ο Διονύσης Μερκάτης, ο Σπύρος Κυβετός, ο Δημοσθένης Γιαννακός, ο Δημήτρης Παπανακλής και ο Γιώργος Μανωλιός, ο οποίος και μας έφερε όλα τα εργαλεία του, ειδικό αεροπορικό γράσσο, αλλα πιό πολύ μας έφερε την εμπειρία του, αφού ώς γνωστόν εκτός απο καλός φίλος, δικός μας και της λέσχης είναι και απο τους καλύτερους μηχανικούς.

Σαν οδηγό για την επιθεώρηση χρησιμοποιήσαμε το Service Manual του ανεμοπτέρου, για να είμαστε όσο το δυνατόν σίγουροι οτι δέν θα ξεχάσουμε τίποτα.

Εγιναν λοιπόν όλες οι εργασίες που προβλέπονταν απο το manual να γίνουν στο δικό μας επίπεδο, οπως :

- Βγάλσιμο φτερών, έλεγχος με φακό εσωτερικά απο τις ειδικές οπές για τυχόν ανωμαλίες και λίπανση των σημείων που έπρεπε.
- Λίπανση και έλεγχος όλων των συνδέσμων και ντιζών, βήμα-βήμα με το manual.
- Λύσιμο του κυρίως τροχού, λίπανση και έλεγχος στα ταμπούρα και στη ντίζα του φρένου, η οποία παρεπιμπτόντως θέλει άλλαγμα στην επόμενη φάση, διότι άν και καθαρίστηκε και λιπάνθηκε (ήταν κολλημένη), δέν έχει την επαναφορά που θα θέλαμε.

Η εργασίες αυτές, έγιναν με πολύ αγάπη και μεράκι, μετά απο συμβουλή και προτροπή του αγαπητού μας Ντίνου Αυγερινού. 

Οπότε πλέον το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν τα χαρτιά του ανεμοπτέρου (CAMO και ασφάλιση) τα οποία έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους απο τον Οικονόμο και τον Στέλιο (Πουλικάκο), αφού πλέον με την ανταπόκριση όλων των DGφίλων, έχουμε καλύψει το οικονομικό κομμάτι.
Αναμένουμε με ανυπομονησία ...

Συννημένες λίγες φωτό απο τον Πάνο Μπρούμα, έτσι για να πάρετε μιά γεύση ...

Θα κρατιόμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις και τώρα που έχουμε και την άδεια της σχολής μας, ποιός μας πιάνει !!!!

Με Ανεμοπορικούς χαιρετισμούς,
Αλέξης Αλεξανδρόπουλος

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΩΝ (26-4-2010)

Για την χορήγηση άδειας μαθητευομένου χειριστή ανεμοπτέρων από την  ΥΠΑ (Β.Δ.636/αρθ.17) απαιτούνται τα κάτωθι:

Α. Ηλικία 15 ετών, συμπληρωμένη. Για τους κάτω των 18 ετών, απαιτείται έγγραφη συναίνεση του Κηδεμόνα.
Β. Απολυτήριο Γυμνασίου τουλάχιστον ή ισότιμο τίτλο άλλης σχολής ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Γ.Πιστοποιητικό Υγείας Β! Κατηγορίας, από εξουσιοδοτημένο εξεταστή ή εξεταστικό κέντρο στον οποίο απευθύνεται απ΄ευθείας ο ενδιαφερόμενος.

Για τους ενδιαφερόμενους που είναι ήδη μέλη της ΑΝΛΑ, εκτός από τα παραπάνω, απαιτούνται :
1.Αίτηση εγγραφής στην εκπαιδευτική σειρά.
2.Τέσσερεις (4 ) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
4. Ποσό συμμετοχής ύψους 200ευρώ, για την παρακολούθηση/συμμετοχή στα θεωρητικά μαθήματα, την απόκτηση του εκπαιδευτικού βοηθήματος «ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑ», Logbook και της καρτέλας προόδου.

Για τους ενδιαφερόμενους που δεν είναι μέλη της ΑΝΛΑ, απαιτούνται εκτός των παραπάνω τα κάτωθι:
α η εγγραφή στα μέλη, με την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης,
β δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητος και
γ η πληρωμή εγγραφής (30ευρώ) και ετήσιας συνδρομής (130ευρώ).

Η προθεσμία για την συμμετοχή στην εκπαιδευτική σειρά λήγει την Πέμπτη 20 Μαίου. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και αιτήσεις απευθυνθείτε στα γραφεία της ΑΝΛΑ, στις Αχαρνές, Ι.Γαβριήλ 71, κάθε Πέμπτη 17:00-20:00, ή στο Α/Δ Τατοίου τα Σαββατοκύριακα. Επίσης τηλεφωνικά στους κους Δ.Μερκάτη (6945050411) και Χ.Πασσαλή (6944647979).

 

 

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΚΑ ΦΤΕΡΑ 

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ


Ο Διοικητής της ΥΠΑ με απόφαση του της 03/04/2010 ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της σχολής ανεμοπορίας για απόκτηση άδειας χειριστών ανεμοπτέρων.

Το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με το διευθυντή σχολής Ανεμοπορίας Γιάννη Γκρίτση τρέχει όλα τά θέματα που είναι απαραίτητα ώστε το ταχύτερο δυνατό να ετοιμάσουμε τη νέα μας εκπαιδευτική σειρά.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να γραφτούν στη νέα μας εκπαιδευτική σειρά μπορούν να επικοινωνούν με το κύριο Μερκάτη Διονύση στο 6945050411 ή το Χαράλαμπο Πασσαλή στο 6944647979.

 

Video στo vimeo (31-3-2010)

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος με το Δημήτρη Παπαμακλή ετοίμασαν αυτό το καταπληκτικό video που μπορείτε να το δείτε εδώ.
Με το video αυτό τά μέλη μας συμμετέχουν σε διεθνή διαγωνισμό. Μη ξεχάσετε λοιπόν να τό ψηφίσετε.

 

Ημερίδα της ΥΠΑ με θέμα ΄΄Αεροπορική Εκπαίδευση΄΄ (30-3-2010)

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου, έγινε στο ξενοδοχείο Καλλιρρόη η ετήσια συνάντηση της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων, με τις σχολές αεροπορικής εκπαίδευσης που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα.

Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Οδυσσέας Βλάμης, ενώ παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής της ΥΠΑ κ. Β. Ηλιού και ο Γεν Διευθυντής Αερομεταφορών κ. Α. Κόκκινος.

Την Σχολή Ανεμοπορίας της Ανεμολέσχης Αθηνών εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Σχολής Γιάννης Γκρίτσης και ο υπεύθυνος θεωρητικής εκπαίδευσης Χαράλαμπος Πασσαλής.

Αξίζει να σημειώσουμε την ομιλία του ΔΠΕ της Aegean Airlines Δημήτρη Γιαννουλάτου αρχιχειριστή της Agean , που υπήρξε πιλότος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος στη προσφώνηση του στη συνάντηση μίλησε για τη σημασία της ανεμοπορίας στήν εκπαίδευση των υποψηφίων χειριστών.

Ο απολογισμός της ημερίδας εδώ.

 

 

Γενική Συνέλευση της 24-2-2010

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έγινε στα γραφεία μας στην οδό Ι.Γαβριήλ 71 στις Αχαρνές η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, έγινε:
1. Ο απολογισμός του έργου Δ.Σ κατά τη χρονική περίοδο Φεβρουαρίου 2009 - Δεκεμβρίου 2009

2. Εγκριση απολογισμού εξόδων κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα

3. Συζήτηση και Εγκριση προβλεπομένων ενεργειών για το 2010

4. Εγκριση προυπολογισμού εξόδων του επομένου ημερολογιακού έτους.

Παρακάτω αναφέρονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για το 2010 οπως τις διάβασε ο πρόεδρος Κώστας Καββαθάς και ομόφωνα αποδέχθηκε η Γ.Σ..

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 2010

1. Πλήρης ενεργοποίηση της Σχολής και προώθηση νέων στελεχών.

2. Ένταξη και χρήση για τις ανάγκες της λέσχης του μοτοανεμοπτέρου, ιδιοκτησίας Μ.Πουλικάκου.

3. Αύξηση του πτητικού έργου τουλάχιστον κατά 30%. Ενδεικτικά για τα ανεμόπτερα θα πρέπει να ξεπεραστούν οι 400 πτήσεις ετησίως.

4. Εξεύρεση πρόσθετων εσόδων από χορηγίες ή/και διαφήμηση.

5. Ολιγοήμερη καλοκαιρινή «μεταστάθμευση-εκδρομή», σε επαρχιακό αεροδρόμιο, που θα επιλεγεί.

6. Ενεργοποίηση μονοθέσιου ανεμοπτέρου.

7. Απόκτηση ρυμουλκού αεροσκάφους.

 

 

 

Ανεμοπορικό κέντρο Zar(21-02-2010)

 

ΖΑΡ – Ιούλιος 2009
Τον Ιούλιο του 2009 τρία μέλη της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο Αλέξης Αλεξανδρόπουλος, ο Δημοσθένης Γιαννακός και ο Παναγιώτης Μπρούμας, επισκέφθηκαν το γνωστό Ανεμοπορικό κέντρο της Πολωνίας, ZAR, για να πλουτίσουν τις γνώσεις  και τις εμπειρίες τους, αφού εκεί λειτουργεί μία από τις καλύτερες σχολές της Ευρώπης στην Ανεμοπορία βουνού.
Η σχολή του ZAR διαθέτει πολλά διθέσια εκπαιδευτικά (SZD-50 PUCHACZ) αλλά και μονοθέσια ανεμόπτερα (JUNIOR, PIRAT, COBRA, JANDAR Standard 2 & 3) ενώ το ρόλο των ρυμουλκών έχουν αναλάβει ενα YAK-12 ισχύος 260 ίππων που ρυμουλκεί συνήθως τα διθέσια Ανεμόπτερα και ένα υπερελαφρό (DYNAMIC) 100 ίππων, για τα μονοθέσια.
Οι Πολωνοί υπεύθυνοι της σχολής και εκπαιδευτές υποδέχθηκαν με χαρά και φιλόξενα τα μέλη της ΑΝΛΑ και από την πρώτη κιόλας μέρα ανέλαβαν να τους μυήσουν στις ιδιομορφίες της περιοχής, και στις τεχνικές της Ανεμοπορίας βουνού αλλά και στην εκμετάλλευση των θερμικών. Οι πρώτες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν φυσικά με τη συνοδεία εκπαιδευτή με τα διθέσια PUCHACZ.
Το αεροδρόμιο της περιοχής είναι μια μεγάλη έκταση με διάδρομο 650 περίπου μέτρων από γρασίδι, δύο υπόστεγα (ένα για τα ανεμόπτερα και ένα για τα ρυμουλκά και τα ανεμόπτερα των ιδιωτών) και ξενώνες που ανήκουν στη σχολή και φιλοξενούν μαθητές και επισκέπτες απ’ όλη την Ευρώπη.
Μια και ο διάδρομος βρίσκεται σε πλαγιά κι έχει κλίση 30 περίπου μοιρών, η απογείωση γίνεται πάντα στη κατηφόρα και η προσγείωση στο ανηφορικό κομμάτι, το δε σχοινί της ρυμούλκας είναι για τα Ελληνικά δεδομένα αρκετά κοντό (λιγότερο από 25 μέτρα), πράγμα το οποίο όμως μας άρεσε πολύ, αφού επιτρέπει η ρυμούλκηση να γίνεται με περισσότερη ακρίβεια και χωρίς «κοιλιές» στο σχοινί.
Μετά από 10 σχεδόν πτήσεις (τις ελάχιστα απαιτούμενες για επισκεπτόμενους χειριστές) με τα διθέσια PUCHACZ, ο Αλέξης Αλεξανδρόπουλος και ο Παναγιώτης Μπρούμας, ήδη σολίστες στην Ελλάδα και αφού σχεδίασαν τον χάρτη της περιοχής(!!) υπό την επίβλεψη των Πολωνών εκπαιδευτών και αφού πέρασαν γραπτές εξετάσεις, πήραν την έγκριση της Σχολής να πετάξουν πτήσεις SOLO.
Αξέχαστη θα μείνει στα μέλη της ΑΝΛΑ η εμπειρία της πτήσης σε δυναμικό παρέα με άλλα 6-7 Ανεμόπτερα, το κυνήγι των θερμικών πάνω από τις πανέμορφες λίμνες του Ζίβιετς, οι ακροβατικές πτήσεις με το PUCHACZ, οι ταυτόχρονες προσγειώσεις με δύο ακόμη ανεμόπτερα, αλλά και οι πολύωρες πτήσεις με τα μονοθέσια JUNIOR και PIRAT που είχε την τύχη να απολαύσει ο Αλέξης Αλεξανδρόπουλος που παρέμεινε στο κέντρο του ZAR για μία ακόμη εβδομάδα.
Και τα τρία μέλη της ΑΝΛΑ αποφάσισαν να επαναλάβουν την αξέχαστη αυτή εμπειρία τους και φέτος, αυτή τη φορά σαν πτυχιούχοι.
Με Ανεμοπορικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Μπρούμας

Δειτε εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Ζάρ.

 

Πρώτη πτήση του SX-MPK(08-02-2010)

 

Η πρώτη πτήση του Maule με το νέο νηολόγιο SX-MPK έγινε τη Κυριακή 07-02-2010 ρυμουλκώντας το ανεμόπτερο SX-160.

Παρότι η βροχή δεν επέτρεψε τη συνέχεια των πτήσεων τα χαμόγελα στη φωτογραφία μιλούν από μόνα τους και η αισιοδοξία των μελών της λέσχης για καλύτερες μέρες ειναι διάχυτη.

 

To Maule απέκτησε νέο νηολόγιο(05-02-2010)

Το ρυμουλκό μας αεροπλάνο τύπου Maule μετά την εγγραφή του στα μητρώα Ελληνικών αεροσκαφών απέκτησε καινούργιο νηολόγιο το SX-MPK. Του ευχόμαστε καλές πτήσεις και σύντομα να ρυμουλκεί τη καινούργια φουρνιά των μαθητών της σχολής μας, που ελπίζουμε να λειτουργήσει πάλι σύντομα συνεχίζοντας αυτό που πάντα ήξερε καλά να κάνει, να εκπαιδεύει τους αυριανούς ανεμοπόρους.

 

Κοπή πίτας Ανεμολέσχης Αθηνών

 

Ο πρόεδρος της Ανεμολέσχης Αθηνών Κώστας Δ. Καββαθάς κόβει την πίτα για το έτος 2010 πάνω στο φτερό ενός Grobe.

Πολλά μέλη μας με τά παιδιά τους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Τατοίου για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ανεμολέσχης Αθηνών.

 

 

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων(Δ2) της ΥΠΑ
(26-01-2010)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ2 (Αριθμός Πρωτ.: ΥΠΑ/Δ/Δ2/1033, 26/01/2010)
καθορίζεται ότι απαιτούνται 21 ημερολογιακές ημέρες, για την κανονική έκδοση από τη Διεύθυνση Πτητικών Προτύπων, οποιουδήποτε πτυχίου ή αδείας χειριστή αεροσκαφών.

Τα πτυχία ή οι Άδειες θα βρίσκονται στη γραμματεία της Διεύθυνσης και θα επιδίδονται στον ενδιαφερόμενο ακριβώς 21 ημερολογιακές μέρες, μετά την κατάθεση της αίτησης.

Ολη η ανακοίνωση εδώ.

 

Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση(19-01-2010)

Τό Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΛΑ στη Συνεδρίαση της 09 Ιανουρίου 2010, αποφάσισε τη σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19:30.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στα νέα γραφεία που μας έχει παραχωρήσει την χρήση τους το μέλος μας κ. Γ. Ντούρος, στην οδό Ι. Γαβριήλ 71 Αχαρναί.

Η επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, την ίδια ώρα και μέρος.

Παρακαλείσθε όπως όλοι προσέλθετε στην δεύτερη ημερομηνία , 24 Φεβρουαρίου 2010 (για λόγους συμφωνίας με τις προβλέψεις του καταστατικού).Τά θέματα της ημερήσιας διατάξεως θα είναι:

1.  Απολογισμός έργου Δ.Σ κατά τη χρονική περίοδο Φεβρουάριος 2009 - Δεκέμβριος 2009

2.  Εγκριση απολογισμού εξόδων κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.

3.  Συζήτηση και Εγκριση προβλεπομένων ενεργειών για το 2010

4.  Εγκριση προυπολογισμού εξόδων του επόμενου ημερολογιακού έτους.

Σύμφωνα με το εν ισχύ καταστατικό , ένα μέλος είναι ταμειακώς εντάξει, εφ' όσον έχει εξοφλήσει και την συνδρομή του τρέχοντος έτους δηλαδή του 2010. Η ταμειακή τακτοποίηση μπορεί να γίνει κατά τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης.

 

Κόστος Πτήσεων (1-2010)

Κόστος πτήσεως γιά 2000 πόδια AGL 70 Ευρώ.

 

Δημοσίευση ειδήσεων.
Όσοι έχουν επιθυμία να δημοσιεύσουν νέα στο Site της λέσχης, παρακαλούνται αφού πρώτα πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της λέσχης, να στέλνουν το υλικό προς δημοσίευση, κείμενα, φωτογραφίες κλπ στη διεύθυνση info@anla.gr . Μόνο με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών μπορεί να παραμείνει το Site της λέσχης ενδιαφέρον και ζωντανό.

 


Ανεμοπορία
ταξιδιού


Ιστορικό
αρχείο


Επιτροπή
Ανεμοπορίας


Διεθνής Αεραθλητική
Ομοσπονδία  

© Ανεμολέσχη Αθηνών

Home | Τα νέα μας | Πετάξτε μαζί μας | Η λέσχη | Το μέρος που πετάμε

Τα ανεμόπτερα μας | Οι αγώνες | Τεχνική βιβλιοθήκη | Φωτογραφίες | Ο καιρός | Links

e-mail: info@anla.gr